LiveRoof Maxx

LiveRoof Maxx

kenmerken

Bodemdiepte: Ongeveer 8″
Modulegrootte (kunststof): 1′ x 1′ x 3-¼”
Verzadigd gewicht: Ongeveer 60-65 lbs per vierkante voet
Drooggewicht: Ongeveer 40 pond per vierkante voet*

Wat is een LiveRoof Maxx?

Het Maxx systeem is er voor de unieke wensen, zoals voor het tuinieren van groenten op daken en balkons, en waar de modules een trap op gedragen moeten worden. Daarnaast moet in een aantal gemeenten de bodemdiepte 8 inch zijn voor het vasthouden van water. Onderzoek toont daarentegen wel aan dat een dunnere diepte (bijvoorbeeld 4 inch) beter is, omdat het meer uitdroogt tussen stormen door.

Net als het Deep systeem kan het Maxx systeem worden gebruikt voor het creëren van een biodiverse prairie, zon- of schaduwtuinen en moestuinen. Het is gewicht hoog, maar de installaties zijn klein en meestal is er voldoende structurele capaciteit op het dak.

Wat doet een LiveRoof Maxx?

Kleinschalige groentetuinen of stukken hoge accentplanten zoals grassen, in combinatie met het Standaard systeem; daar wordt het Maxx systeem met name voor gebruikt.

De planten

Het type planten dat in het Maxx systeem wordt gebruikt, is heel divers. Denk bijvoorbeeld aan kruiden of groenten zoals paprika’s, tomaten, boerenkool, bonen, wortelen, kool en zelfs suikermaïs. Natuurlijk ondersteunt het ook laag- tot hooggroeiende vetplanten, verschillende vezelige, gewortelde, kruidachtige, vaste planten (ook inheems zegge en gras). Houtachtige planten, zoals struiken, vermijden we omdat het wortelstelsel de waterdichte membranen kan beschadigen.

Hoe ziet het eruit?

Rijen met groenten en kruiden; zo ziet het er meestal uit. Maar het Maxx systeem kan natuurlijk ook gebruikt worden voor een prachtige bloementuin of prairiehabitat. De kleuren van de bladeren zijn groen, geel, rood, paars, blauw en bont. En de bloemen zijn van alle kleuren en elke vorm.

Wat heeft een LiveRoof Maxx nodig?

Wij raden een automatisch irrigatiesysteem met sproeirotorkoppen aan. In sommige gevallen volstaat een slang en kraan met een regelaar op batterijen ook. Het onderhoud is vergelijkbaar met normaal tuinonderhoud, maar er is veel minder onkruid, omdat de LiveRoof-bodem geen onkruidzaden bevat zoals bij normale bovengrond.

Hoe groeit het?

Het Maxx systeem kan geleverd worden met grond en zonder planten. Dan kunt u dit zelf beplanten zoals u wenst. Bij gebruik van vaste planten wordt het eerst beplant met plugs, die worden opgekweekt (bij de kwekerij) tot ze goede wortels hebben en vervolgens op de installatieplek afgeleverd. Het is belangrijk om vooraf aan te geven als er ongewone soorten of hoeveelheden nodig zijn. De kweektijd varieert van 8 tot 16 weken, afhankelijk van het klimaat en de plantenselectie.

De kosten voor een LiveRoof Maxx

Het Maxx systeem is duurder dan de andere LiveRoof-systemen vanwege de bodemdiepte, de kleinere sporen, de plantensoorten en de relatief langere installatietijd. Maar voor uw doel is het vaak een zeer economisch alternatief.