LiveRoof Standard

LiveRoof Standard

kenmerken

Bodemdiepte: Ongeveer 4 ¼”
Modulegrootte (kunststof): 1′ x 2′ x 3-¼”
Verzadigd gewicht: Ongeveer 29 lbs per vierkante voet
Drooggewicht: Ongeveer 20 pond per vierkante voet*

Wat is een LiveRoof Standard?

Het LiveRoof Standard systeem wordt op meer dan 80 procent van de LiveRoof-projecten gebruikt. Met 4,25 inch grond is het een populaire keuze voor nieuwbouwprojecten en renovatieprojecten. Per vierkante voet is het gewicht van dit systeem ongeveer 29 lbs. Het is een veelzijdig systeem dat veel verschillende planten kan groeien.

Wat doet een LiveRoof Standard?

Uitzonderlijk stormwaterbeheer en grote energiebesparingen; daar zorgt het Standard systeem voor. Zelfs meer dan het in het warme seizoen wordt geïrrigeerd. Het kan gebruikt worden om aan de eisen van groenzones te voldoen, het biedt biodiversiteit en het ondersteunt bestuivers, zoals vlinders en honingbijen. Mooie, onderhoudsarme planten, zowel voor een eenvoudig als een ingewikkeld ontwerp. Het Standard systeem kan naadloos overgaan op het Deep systeem en het Maxx systeem zonder dat er tussenranden nodig zijn.

De planten

Laag- tot hooggroeiende sedumplanten, van fijn tot zeer grof gestructureerd, in de kleuren groen, geel, blauw, kastanjebruin en meerkleurig. Deze type planten worden in het Standard systeem gebruikt. De bloemen zijn wit, geel, roze en paars. De sieruien variëren in maten. Bij regelmatige besproeiing zijn laaggroeiende grassen zoals klein prairiegras of parelgras, en breedbladige, niet-succulente vaste planten mogelijk.

Hoe ziet het eruit?

De sedumplanten variëren van fijn tot zeer grof en van zeer kort tot vrij hoog. Daarom is het uiterlijk afhankelijk van uw wensen. Wilt u graag een fijnmazig, mosachtig uiterlijk? Dan kan dit eenvoudig worden gemaakt. Maar iets anders kan ook. Brede vlaktes of ingewikkelde patronen zijn mogelijk.

Wat heeft een LiveRoof Standard nodig?

Met 4,25 inch grond heeft het Standard systeem een goede waterberging, in ieder geval voor vetplanten. Maar bij een erg warme en droge zomer is het verstandig de sedumplanten te besproeien. Omdat dit steeds vaker voorkomt raden wij een irrigatiesysteem aan, in ieder geval op middelgrote tot grote daken. Het is een goedkope manier om water te geven. Door één keer per week 2,5 cm water te besproeien, houdt u uw planten dik en weelderig, zelfs tijdens droogte en hitte. Dit maakt het onderhoud gemakkelijk en het ziet er mooi uit. Door vocht in de grond optimaliseert u de verdampingskoeling en bespaart u aanzienlijk op de koelkosten. Als u toegang heeft tot irrigatiewater in uw gebied, bespaart dit energie en grondstoffen.

Ook moet de bodemvruchtbaarheid zorgvuldig worden beheerd. In het voorjaar één keer een hoogwaardige, zwavelhoudende meststof aanbrengen is voldoende. Daarnaast moet de Smart Weeding™-methode van LiveRoof worden gevolgd, waarbij degene die het onderhoud verzorgt tijdens het groeiseizoen om de twee weken een korte ‘onkruidwandeling’ maakt. Zo voorkomt u dat er nieuw onkruid groeit en het zich voorplant.

Hoe groeit het?

De basisvetplanten groeien uit stekken die eerst met elkaar gemengd worden, vervolgens op het grondoppervlak worden aangebracht en ten slotte in de kwekerij tot volle wasdom worden gebracht. Als de ontwerper op zoek is naar iets unieks, kan het met een combinatie van sedumstekken en pluggen. Accentplanten worden uit stekken geplant. Alle planten in het project worden volgroeid geleverd. Dit is een proces dat 8 tot 12 weken duurt, afhankelijk van het klimaat en de plantenkeuze.

De kosten voor een LiveRoof Standard

Het Standard systeem is zuinig. De kosten variëren door de plantenkeuze. Het groeit snel en is eenvoudig te installeren.